Składniki:
* 2 szklanki mąki migdałowej
* 1 i 1/2 szklanki mąki kokosowej
* 2 szklanki mąki jaglanej
* 1/2 szklanki ksylitolu
* 4 jajka
* puszka mleka kokosowego
* 1/2 szklanki stopionego masła
* 1/3 szklanki kakao
* 100g czekolady gorzkiej minimum 70% kakao, posiekanej w drobną kosteczkę
* 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wszystkie składniki umieścić w misce (oprócz posiekanej czekolady) i dokładnie połączyć za pomocą miksera. Na koniec dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Wylać na blaszkę do piekarnika (tą dużą, którą kupuje się wraz z piekarnikiem ;)) wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 35-40minut. Wyjąć i ostudzić.
ciasto idealne na popołudniowe łasuchowanie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, a smakuje na pewno wyśmienicie ;-))
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie kusząco :)
OdpowiedzUsuń